Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков откри два

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков откри два
Коментари Харесай

Министър Петков откри два нови центъра за възрастни хора в Долна Баня

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков откри два нови центъра за настаняване от фамилен вид за възрастни хора и пълнолетни лица с деменция в град Долна Баня, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика.


Петков поздрави кмета на общината Владимир Джамбазов и неговия екип за дългогодишните напъните за развиването и даването на качествени обществени услуги в общността.

В новооткритите центрове заслон ще намерят общо 30 души, за които ще се грижи екип от експерти, предоставяйки най-хубавите грижи и поддръжка. С откриването им предлаганите услуги в общината към този момент са 9, а от тях се употребяват близо 200 души.

Долна Баня е относително дребна община, само че тя има една извънредно добре развита мрежа от услуги. Министерството на труда и обществената политика приветства всяка самодейност, която подкрепя обществената интеграция на деца и пълнолетни лица от уязвимите групи и им дава опция за независим живот и по-добро бъдеще, сподели министър Петков.

По време на приветствието си той уточни, че по Плана за осъществяване на Националната тактика за дълготрайна грижа до 2021 година е планувано да се разкрият общо 100 нови обществени услуги за 2 140 консуматори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР