Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков Бисер Петков

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков Бисер Петков
Коментари Харесай

Бисер Петков с важна информация за промените в целевите помощи за медицински изделия и помощни средства

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила заяви по време на парламентарния надзор през днешния ден, че е в ход подготовката на заповедта, в която се дефинират размерите на целевата помощ по обособените типове помощни средства и медицински произведения и до дни заповедта ще бъде подписана.

Тя се съгласува с министрите на финансите и на стопанската система. В нея са планувани целевите помощи за трите нови медицински произведения, включени в листата, за които хората с увреждания употребяват целева помощ от страната - вертикализатори за деца с увреждания, детски рингови инвалидни колички и детски инвалидни колички, както и промени в помощта по част от другите позиции.

Министърът напомни, че държавното управление одобри промени в правилника за използване на Закона за интеграцията на хората с увреждания, като е усъвършенстван механизмът по даване на целеви помощи за помощните средства, съоръжения, уреди и медицински произведения, което ще отговори на потребностите на хората с увреждания, свързани с по-бързото им набиране. Значително ще бъде скъсен броят на визитите в дирекциите "Социално подкрепяне ". Промените ще влязат в действие от 1 юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР