Министърът на труда и пенсиите на Великобритания Естер Маквей подаде

...
Министърът на труда и пенсиите на Великобритания Естер Маквей подаде
Коментари Харесай

Министърът на труда и пенсиите на Великобритания подаде оставка

Министърът на труда и пенсиите на Англия Естер Маквей подаде оставка, оповестява " Гардиън ".

В писмото си до премиера Тереза Мей написа, че проектоспоразумението, което скоро ще бъде съдено от цялата страна, значи да се изплатят 39 милиарда английски лири на Европейски Съюз, а в подмяна - нищо.

" Заклещени сме в митнически съюз, макар че обещахте на английския народ, че няма да бъдем. Връзва ръцете освен на това, само че и на бъдещите държавни управления при търсенето на политики за свободна търговия. Ние няма да си върнем контрола, предаваме контрола на Европейски Съюз и даже на трета страна ", счита тя.

По-рано през днешния ден Доминик Рааб подаде оставка като министър за Брекзит. Министърът за Северна Ирландия Шайлеш Вара стори същото. И двамата не могат да поддържат съглашението за Брекзит.

Вчера беше публикувана информация, че министрите Пени Мордонт и Естер Маквей могат да подадат оставка като митинг против договорката за Брекзит.

Преди няколко дни министърът на превоза на Англия Джо Джонсън, който е брат на някогашния външен министър Борис Джонсън, подаде оставка. Той не желае да поддържа проекта на премиера Тереза Мей за развода с Европейския съюз.

На траялата 5-часова среща на английския кабинет през вчерашния ден Мей си обезпечи " груповата " поддръжка на министрите за договорката с Европейски Съюз, само че 11 министри оповестиха, че са срещу договореностите с Брюксел. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР