Министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че има нужда от

...
Министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че има нужда от
Коментари Харесай

Младен Маринов: Когато няма контрол, не се спазва законът за движение по пътищата

 Министърът на превоза Росен Желязков съобщи, че има потребност от нов Закон за придвижване по пътищата. Той приказва по тематиката на кръгла маса за пътния травматизъм в НДК.

На събитието участва управлението на Министерство на вътрешните работи, на институции имащи отговорност към придвижването по пътищата.

По думите на Желязков този закон би трябвало бъде признат в границите на мандата на този парламент, а изпълнителната власт би трябвало да го приготви и да набележи задачите, периодите за тях и да поеме ангажимент за тяхното споразумяване.

" Трябва ни методичност ", уточни министър Желязков и добави, че обособените детайли /институции и структури/ би трябвало да взаимодействат непротиворечиво.

Той означи още, че подготовката на водачите и контролът, който се оказва, не е от най-лошите в Европа, за разлика от статистиката за смъртност и ранени при пътни катастрофи.

Според вътрешния министър Младен Маринов с прекомерните промени в нормативната уредба жителите се объркват. " Правейки ново законодателство би трябвало да се фокусираме върху гаранциите за неговото осъществяване ", добави той.

Министърът уточни, че засилващият се надзор няма да е от изгода в вероятност. Той изясни, че опцията да се обзет всички участници от придвижването посредством надзор е доста дребна.

" Трябва да вървим към смяна в държанието на водачите ", разяснява той и добави, че полемиките по тематиката с пътния травматизъм би трябвало да са в непрекъснатия фокус на обществото.

Според министър Маринов, българското общество е привикнало някой да го управлява и когато сметне, че е без надзор мотивацията за съблюдаване на закона понижава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР