Министърът на транспорта Росен Желязков отрече битката за пакет Мобилност

...
Министърът на транспорта Росен Желязков отрече битката за пакет Мобилност
Коментари Харесай

Росен Желязков: Не сме загубили битката за пакет „Мобилност”

Министърът на превоза Росен Желязков отхвърли борбата за пакет „ Мобилност ” да е изгубена. „ Той няма да бъде във типа, в който е гласуван в пленарната зала на този Европейски парламент “, съобщи пред бТВ Желязков.

Той акцентира, че не се е стигнало до триалози и в границите на този парламент няма да има законодателни промени, гледани на второ четене. Неговите упования са триалозите да се организират по време на финландското председателство. Възможно е обаче да се върне за ново разглеждане в транспортната комисия, посочи Росен Желязков. „ На всички е ясно, че в „ Автомобилна администрация ” корупция има ”, означи още Росен Желязков. Дали тя е равнище подкупничество, или на равнище по-големи взаимоотношения, би била невъзможна, в случай че няма тясно корелиране сред контрола по пътя и издаването на позволения и лицензи от страна на самата администрация.

По отношение на функционалните и структурни промени до 2 месеца ще съобщим какви са ограниченията, включително и намаляването на административните предпоставки – разрешителни и лицензионни, които дават опция за „ тясно ” взаимоотношение сред бизнеса и администрацията. Министърът се е срещнал с турския дипломат у нас по отношение на казуса на българските превозвачи, блокирани на границата с Турция поради неплатени санкции. Желязков посочи, че разпоредбите в Турция не са нови, а става въпрос за интеграция на тол системата дружно с граничната и митническа система.

По думите му затруднения има единствено на един граничен пункт с Турция – „ Капитан Андреево ”. На останалите пунктове няма сигнали за сходни случаи. „ Правилата в Турция са такива, че в случай че не се платят такси и санкции, транспортното средство не може да премине границата ”, означи Росен Желязков. По думите му турският дипломат е уверил, че няма предумишленост към български превозвачи.

Транспортният министър е получил сигнали за прекаленост на санкциите и за неяснота на основанията, на които са налагани. „ Имам уверението от турска страна, че тези случаи ще бъдат прегледани и ще се даде по-голяма осведоменост за разпоредбите. Те могат да бъдат оспорвани и по съображение, и по мярка, само че след тяхното възнаграждение ”, съобщи Желязков.

„ България също предстои да вкара тол система, която ще бъде интегрирана с граничните и митнически бюра. Предполагаме, че началният интервал също ще ни изправи пред сходни компликации ”, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР