Министърът на транспорта Росен Желязков обсъди с бранша нови мерки

...
Министърът на транспорта Росен Желязков обсъди с бранша нови мерки
Коментари Харесай

Желязков и превозвачите обсъдиха възможни облекчения за бранша

Министърът на превоза Росен Желязков разиска с сектора нови ограничения за подкрепяне на автомобилните транспорти на товари.

На днешната среща беше дискутирано облекчаването на режима за прекосяване на тежкотоварните камиони през граничните пунктове . Основните терзания на сектора са свързани с образуването на километрични опашки от камиони по българските граници.

Беше контрактувано виновните институции дружно с сектора да координират реорганизирането на инспекциите, осъществявани на граничните контролно-пропускателни пунктове, свързани със спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата, заплащането на изминато разстояние и други, открити в европейското законодателство. Разгледано беше и предлагането за понижаване на административната тежест при събирането на санкциите, тъй че да има по-голяма успеваемост, без това да затруднява превозвачите.
 Отпадат еднократните разрешителни за транспорт на товари за/от трети страни
Отпадат еднократните разрешителни за транспорт на товари за/от трети страни

Решението е за либерализация на двустранните и директни транспорти

Браншовите организации предложиха в дълготраен проект да бъдат построени буферни паркинги за камиони до граничните пунктове , където при опция да се правят и взаимни инспекции.

Обсъдиха се и опциите за адаптиране на мярката 60/40 към транспортния отрасъл. В момента транспортните компании не могат да покрият откритите критерии, защото естеството на работата не разрешава на работодателите в бранша да открият ненапълно работно време на чиновниците си.

В диалозите участваха представители на браншовите организации в автомобилните транспорти на товари, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и обществената политика, Агенция " Митници " и Агенция " Пътна инфраструктура ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР