Министърът на транспорта Росен Желязков и министърът на икономиката Лъчезар

...
Министърът на транспорта Росен Желязков и министърът на икономиката Лъчезар
Коментари Харесай

1000 автобусни предприятия получават безвъзмездна финансова помощ

Министърът на превоза Росен Желязков и министърът на стопанската система Лъчезар Борисов подписаха контракта за даване на безвъзмездната финансова помощ за дребни и междинни предприятия, извършващи автобусни транспорти.

Договорът е за 30 млн. лева по размер поддръжка за дребни и междинни предприятия, извършващи автобусни транспорти за превъзмогване последствията от ковид. От Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " към Оперативна стратегия " Иновации и конкурентноспособност " (ОПИК) били ориентирани 193 млн. лева за подкрепяне на микро, макро и междинни предприятия.

Желязков изясни, че значимото е, че изискванията за кандидатстване за финансовата помощ няма да бъдат оценени, а ще се преглеждат по допустимост. Няма да има оценяваме и няма да има индивидуален фактор, а има ли качеството на лицензираният автобусен транспортьор, ще получи безплатно финансиране в границите на декларираното, увери той.

Размерът на помощта ще бъде от 3 000 до 450 000 лева Средствата би трябвало бързо да доближат до всички предприятия.

Предприятията в бранша са към 1 500 и упованията на Росен Желязков са, че най-малко 1 000 предприятия ще могат да се възползват през идващите 1-2 месеца от помощта.

Министър Лъчезар Борисов посочи, че с контракта се надгражда партньорство сред двете министерства, мислейки за бранша и бизнеса. Секторът на превоза е един от най-засегнатите, добави министър Борисов и уточни, че работата по ОПИК и съществуването на антикризисните ограничения продължава ускорено.

Съвсем скоро 173 млн. лева ще бъдат налични на фирмите, а 140 млн. лева към този момент били налични през Българската банка за развиване (ББР), в това число и за компании от бранш " Транспорт ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР