Министърът на транспорта Николай Събев, който се прочу като дарител

...
Министърът на транспорта Николай Събев, който се прочу като дарител
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Николай Събев удари имотния крал Рашков в земята - транспортният министър от Еконт декларира богатство за 37 милиона лева

Министърът на превоза Николай Събев, който се прочу като донор на Кирил Петков и Асен Василев, удари по и сътрудника си отпред в Министерство на вътрешните работи - Бойко Рашков. Събев се подрежда освен измежду топ милионерите в кабинета на харварските аферисти, само че и в листата с най-богатите мъже у нас, откри инспекция на ПИК.

Свят може да му се завие на човек, щом отвори декларацията за имущество и ползи на 61-годишния притежател на " Еконт ", предоставена пред Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.
свързани новини54377преди 2 часа
Николай Събев е заявил 5 жилището за 333 хиляди лв. и за близо 3 милиона 3 вили с вилни места към тях в една от най-апетитните местности в Созопол, Буджака, различен апартамент за 36 хиляди лв. на " Виа Понтика " - античния римски път, който минава около Черно море, два жилището в град Русе за 684 хиляди лева , за близо 3.5 милиона две къщи с двор в столичната вилна зона " Малинова котловина " , два имота и къща с двор в жк. " Гърдова глава " за 830 хиляди лева , както и две къщи и прилежащи към тях гаражи в Испания, за които е заявил, че ги е придобил за общо 8.7 милиона лв..

Числом и словом - куриерският необут, оглавил едно от най-възловите министерства в изпълнитената власт, има недвимижости на обща стойност 21 189 287 лв.!

На смущаваща неправилност в декларацията на Николай Събев обаче се натъкна ПИК. Въпросът какъв брой тъкмо недмижимости по света и у нас притежева транспортният министър - 20 или 24, остава провесен, защото в подадения от него документ до КПКОНПИ липсват парцелите, декларирани под номера 19, 20, 21 и 22 (виж долу във фиксимиле 1 - б.р.)

Остава мистерия дали става дума за неволна неточност от страна на Събев при описването на имуществото му в декларацията или е позволена неправилност при електронната обработка на документа преди публикуването му онлайн.

Но да продължим нататък из дербито на благосъстоянието на транспортния министър. Ник Събев е рекордьор по моторни транспортни средства - 21 на брой, 14 от които са мотоциклети. Най-скъпото транспортно средство е Мерцедес Бенц AMG CLE 63 S на стойност 306 109 , добито от предприемача през предходната година. Това е черният джип, за който в ПИК неведнъж сме писали, че всеки ден стои паркиран пред Министерството на транспортна и макар, че както стана ясно, е персонална благосъстоятелност на министъра, а не държавна, се употребява със синя лампа (виж в колажа), с каквато нормално се придвижват колите на Националната работа за защита, обслужващи висши политици или делегации.

Събев е притежател още на товарен автомобил, още веднъж Мерцедес - Спринтер, и на още един джип - Wrangler и два леки автомобила БВМ първа серия. Но не " играчките " на 4 колелал, а пистовите и кросови мотори са най-голямото въодушевление на министъра-милионер. От декларацията му излиза наяве, че има два броя Aprilia RSV4 1100, Tuono V4 1100 Factory, Yamaha MTH 1000, КТМ 450 ЕXЦ и така нататък, и така нататък Близо 900 хиляди лв. е похачил министър за возила.

Не по-малко забавно е и в графата " Банкови влогове/депозити/ ". Според нея Николай Събев разполага с 8 927 689 лв., както и с влогове за общо 3 174 496 евро, равняващи се на 6 199 355 лв..

Не се мъчете с калкулатора. Накратко, положението на Събев:

- 21 189 287 лв. в парцели

- 900 хиляди лв. в транспортни средства

- 15 127 044 лева в банки

И сумарно:

Най-богатият министър в кабинета Присто Киро има движимо, недвижимо имущество и парични средства за 37 216 331 милиона лв..









Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР