Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви след заседанието на Министерски

...
Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви след заседанието на Министерски
Коментари Харесай

Министър Московски даде подробности за спецакцията в ДАИ

Министърът на превоза Ивайло Московски съобщи след съвещанието на Министерски съвет разяснява ограниченията, които са взети по време на теоритичните и практическите изпити за придобиване на удостоверение за дееспособност. Той подсети за съществуването на изпитните терминали, през които са минали над 20 000 души. За момента няма нито един сигнал за нарушавания, осведоми министърът. Какво съставлява изпитният терминал може да видите ТУК. Московски заяви, че ще има кадрови промени в ДАИ. Той заяви, че е оказано оптимално подпомагане за осъществяване на акцията на ГДБОП в ДАИ.

Акцията в ДАИ е била подготвяна в продължение на половин година, заяви още министър Московски.

Той акцентира, че страната ще бъде безкомпромисна към всички нерегламентирани практики, които могат да основат предпоставки за ПТП, както и към хората, които стоят зад тях.

Още в следобедните часове на вчерашния ден антимафиоти започнаха да претърсват кабинети в постройката на автомобилната ревизия в София. В първите часове на интервенцията са арестувани осем души, само че в следствие, броят им се е нараснал. Към момента не е ясно какъв брой от арестуваните ще останат в ареста и на какъв брой ще бъдат повдигнати обвинявания.

До този миг няма информация да е задържан шефът на Автомобилната администрация. Сградата на Агенцията е запечатана. Служителите на ГДБОП са иззели през вчерашния ден следобяд компютри и документи. Заради интервенцията на ГДБОП, в четвъртък и петък на практика изпити по кормуване няма да има, обясниха осведомени. Най­вероятно те ще бъдат пренасочени за уикенда, когато се обмисля вид те да се организират от изпитващи от провинцията.


ВИДЕО: bTV
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР