Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди незабавна комплексна проверка на

...
Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди незабавна комплексна проверка на
Коментари Харесай

Московски нареди проверка на Юнион Ивкони след автобусната катастрофа

Министърът на превоза Ивайло Московски разпореди незабавна сложна инспекция на компания " Юнион Инкони " след автобусната злополука от понеделник вечерта . При нея пострадаха минимум 10 души, когато рейс, пътуващ от София към Слънчев бряг с 31 пасажери, се прекатурна на автомагистрала " Тракия ", сред Зимница и Карнобат. Според шефа на компанията Георги Атанасов случаят станал, когато кола засякла рейса.

За няколко дни инспекторите на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ ще ревизират цялостната активност на превозвача, като ще извърнат особено внимание на организацията на транспортите, графиците и спазването на условията за почивките на водачите, както и всички нужни документи за реализирането на транспортната услуга, се споделя в прессъобщение на министерството.

Според една от потърпевшите - Галя Василева, един и същи водач е возил пасажерите и на отиване от Бургас за София сутринта, и на връщане от столицата към морето .

Резултатите от инспекцията ще бъдат предоставени на проверяващите органи, твърдят от министерството.

Оттам допълват, че екипите на " Автомобилна администрация " ще ревизират в какво положение са рейсовете за публичен превоз на пасажери и товари на всички компании, като извърнат особено внимание на положението на гумите, спирачните системи, светлините и общото техническо положение. Инспекторите ще наблюдават за спазването на времената за ръководство и отмора на водачите, както и за съществуването на всички нужни документи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР