Министърът на транспорта Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на

...
Министърът на транспорта Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на
Коментари Харесай

Валидираха пощенска картичка по повод 170 години от рождението на Христо Ботев

Министърът на превоза Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила, кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила и ръководителят на Общонародната фондация "Христо Ботйов “ Боян Ботйов валидираха пощенска картичка и откриха мраморен бюст на Христо Ботев във връзка 170 години от рождението на поета, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Събитието се състоя в Регионалния музей за история на София. Автор на пощенската картичка е Стоян Дечев, който също взе присъединяване в церемонията. Тя има колекционерска стойност, тъй като пресъздава за първи път портрет на Христо Ботев, нарисуван от известния български художник Александър Поплилов. С днешното събитие се поставя началото на тържествата по случай годишнината на Ботев, които не престават на следващия ден в Калофер - родният град на поета-революционер.

"Христо Ботев е една от най-почитаните персони в българската филателия, с повече от 25 издадени пощенски марки. В годината на председателството на България на Съвета на Европейския съюз, със събития като днешното валидиране, изпращаме обръщение за нашите национални полезности. Днес посланието за енциклопедичната персона на Христо Ботев ще обиколи света посредством най-новата пощенска картичка “, съобщи министър Московски.

"Днешното събитие е едно от трите, с които в София ще започват тържествата. Утре те ще продължат с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Ботев в Борисовата градина, както и с голям брой начинания в градската библиотека. Ботев написа "Истината е свята, свободата е блага " и остана във вечността, в листата на националните ни герои, пред които се прекланяме и през днешния ден ", добави Йорданка Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР