Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно
Коментари Харесай

Транспортните министри на България и Сърбия инспектираха строителството на магистралата от Ниш до българската граница

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков дружно с вицепремиера и министър на строителството, превоза и инфраструктурата Зорана Михайлович ревизираха строителните действия по изграждащата се автомагистрала в Сърбия, по направлението от Ниш до границата с България.



Двамата министри сервираха цветя пред паметника на Васил Левски в Цариброд и организираха работна среща с кмета на града Владица Димитров.

По време на диалозите министър Росен Желязков съобщи, че има растеж на туристическите и бизнес пътувания сред България и Сърбия и за това е належащо да се работи за ускореното развиване на пътищата. Той посочи, че главната цел е да реализираме нужната съгласуваност и интегрираност на пътните и жп връзки, тъй че да има по-добра инфраструктура сред двете страни.

Министър Росен Желязков разгласи, че по Коридор 10 от българска страна се работи по два пътни плана, за възстановяване 32 километровата права по направлението София - сръбска граница. Проектите са на обща стойност 235,2 млн. лева, като част от средствата са обезпечени по Механизма за свързване на Европа на Европейски Съюз, а останалите са от републиканския бюджет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР