Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков присъства

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков присъства
Коментари Харесай

Министър Росен Желязков присъства на подписването на договор за доставка на нови локомотиви

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков участва на подписването на контракт сред мениджърския екип на БДЖ с ДЗЗД „ Сименс Трон” за доставка на 10 нови електрически локомотиви.

„ С подписването на този контракт БДЖ ще си обезпечи доставка на нови локомотиви за първи път след 1986-1987 година Това е и първата сериозна инвестиция в възобновяване на тяговия преносим състав на сдружението от 15 години, когато в интервала 2005-2008 година бяха доставени мотрисите „ Сименс”, сподели министърът. Той благодари на екипа на БДЖ за напъните, като означи, че всички бизнес процеси в компанията към сегашния миг са поредни и ефикасни.

„ Вярвам, че БДЖ „ Пътнически транспорти “ има опцията да се трансформира в добре функционираща компания от европейски вид с освежен преносим състав, насочена към даване на качествена услуга за пасажерите. Това е структуроопределящ за превоза бранш и наклонността за развиване и модернизиране на железопътната услуга в България би трябвало и ще продължи, макар провокациите “, акцентира Росен Желязков.

Договорът е на стойност 55 544 816,10 лева без Данък добавена стойност, като препоръчаната цена за осъществяване на поръчката е по-ниска от оповестената планирана стойност в процедурата в размер на 57.5 млн. лева без Данък добавена стойност.

Цената включва стойност на локомотивите модел Siemens Smartron, техническа поддръжка и всички нужни аварийни елементи и консумативи за период от 3 години и 600 хиляди км., както и превоз, застраховка и въвеждане в употреба. Гаранционният период за поддръжката на локомотивите е повишен на 36 месеца, както и ще бъде извършено образование на ремонтния и експлоатационен личен състав на БДЖ за обезпечаване на тяхната дълготрайна поддръжка.

Доставката на първия локомотив ще бъде осъществена до края на месец февруари 2021 година, като всичките 10 локомотива ще бъдат в депата на националния железопътен транспортьор до края на месец май 2021 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР