Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков изпрати

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков изпрати
Коментари Харесай

Росен Желязков призова българските евродепутати за общи действия по пакета „Мобилност I”

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков изпрати писмо до българските представители в Европейския парламент, в което прикани за общи дейности с всички единомислещи страни членки по Пакета за подвижност I. В писмото Росен Желязков акцентира, че отбраната на българския транспортен бранш е национална идея и е належащо да бъдат мобилизирани всички запаси за отстояването на националния интерес преди пленарното съвещание на Европейския парламент, което ще се организира на 25-28 март.

Министър Желязков дефинира включването на пакета „ Мобилност I ” в предварителния дневен ред за идното съвещание като невиждан напън за налагането на дискриминиращи за българските транспортни превозвачи правила. „ Бих желал да подчертая, че регистрирам значимостта на подхванатите от Вас дейности, като за следващ път следва да покажем, че отбраната на българския транспортен бранш е национална идея “, показва в писмото той. Като обръщение към европейските сътрудници на България и ръководителите на политическите групи в Европейския парламент транспортният министъротбелязва, че дейностите, които са ориентирани към банкрутиране на цялостен отрасъл освен в българската стопанска система, само че и в другите периферни страни членки, никога не са измежду главните европейски полезности.

„ Нека да потвърдим, че нашият глас има своята тежест и продължим дружно да работим за опазване конкурентоспособността на българския транспортен бранш “, прикани още Росен Желязков. Той акцентира, че за актуалното писмо ще уведоми и сътрудниците си от Полша, Унгария, Литва и Латвия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР