Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков е

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков е
Коментари Харесай

Транспортният министър прави проверка на БДЖ

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков е разпоредил одит на БДЖ. Това оповестиха пред Dir.bg от транспортното министерство.

" Назначен е одит за цялата активност и работа на сдружението. Основно ще се наблюдава изпълняването на графика на придвижване на влаковете. Ще види и по какъв начин се обезпечава самото осъществяване на графика - какъв брой са наличните вагони, наличните локомотиви и така нататък Какъв е служебният състав, който би трябвало да обезпечи естествената работа на придвижване ", обясниха от министерството.

Одитът не е регулярен, а e по заповед на министър Желязков, който преди дни разгласи, че задълженията са изплатени и в случай че страната до момента се е грижила за сдружението, към този момент ще се грижи за пасажерите.

" В момента съм изпратил одит в пътнически транспорти, с цел да ревизира по какъв начин се съблюдава графикът за придвижване на влаковете. Проверява се и Национална компания " Железопътна инфраструктура " за проходимостта на жп линиите. А смяната на пътническите транспорти е обвързвана с доставката на нови мотрисни влакове. В околните месеци ще се надгради билетопродаващата система, с цел да не се стига до тези неприятни обстановки с препълнени с пасажери вагони, които една електронна система не може да допусне ", сподели още министърът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР