Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков даде

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков даде
Коментари Харесай

Министър Желязков даде старт на реконструкцията на гаровия комплекс в Стара Загора

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков даде старт на реконструкцията на гаровия комплекс в Стара Загора. Срокът за осъществяване на дейностите е 24 месеца.

„ Проектът основава ново чувство за модерност на града и за улеснение на пътуващите, които тръгвайки от София до Бургас, ще минават през обновените гари “, сподели по време на церемонията министър Желязков. Той напомни, че гара Стара Загора е една от шестте, които ще бъдат осъвременени със средства от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ - дружно с Карнобат, Подуяне, Искър, Казичене и Нова Загора.

*****

Стойността на контракта за Реконструкцията на гаров комплекс Стара Загора е 9 726 944, 27 лева без Данък добавена стойност. Изпълнител е ДЗЗД „ Европейска гара – Стара Загора “.

Обхват на плана:

o Пълно архитектурно възобновяване на приемното здание и всички негови помещения;

o Осигуряване на налична среда, включително доставка и монтаж на асансьори и ескалатори; Ще бъде обезпечен равнопоставен достъп до всички общодостъпни зони (вкл. тактилни и водещи линии, табели с брайлово писмо);

o Подмяна на електрическата апаратура, създаване на фотоволтаична централа с мощ 30,40 kW,; По този метод част от потреблението на гарата ще бъде обезпечено от нея.

o Осигуряване на безвреден и безконтролен достъп до индустриалната част на Стара Загора посредством пешеходен подлез.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР