Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски обсъди

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски обсъди
Коментари Харесай

Ивайло Московски обсъди с автобусния бранш втория пакет за мобилност на ЕК

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски разиска с представители на автобусния отрасъл втория пакет за подвижност на Европейската комисия. Участие в срещата взеха заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов, европейският депутат Андрей Новаков и депутати от Народното събрание.

По време на диалозите бяха прегледани предлаганите промени в пакета „ Мобилност “ II, свързани с достъпа до пазара за автобусни транспорти на пасажери в границите на Европейския съвет. Основната цел е да бъдат изяснени и опростени разпоредбите и изискванията, при които превозвачите могат да правят национални транспортни услуги в границите на Европейския съвет. Предлага се либерализация на интернационалния транспорт на пасажери, като се понижават рестриктивните мерки за достъп до вътрешните автобусни линии на превозвачи от страни членки.

От браншовите организации поеха ангажимент до един месец да изпратят мнение на Андрей Новаков, който през месец септември ще го показа пред Европейския парламент. От Министерския съвет ще бъде призната и публична позиция на българската страна, също като при пакета „ Мобилност “ I.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР