Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски инспектира

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски инспектира
Коментари Харесай

Министър Московски инспектира района на разлива на мазут около Созопол

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски инспектира региона на разлива на мазут в залива на Созопол. От борда на профилирания катер на Изпълнителна организация „ Морска администрация “ бе осъществен оглед на ограниченията, които са взети за ограничение на мазутното леке и бяха разисквани спомагателните дейности, оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията.

" Имаме написана процедура, която в сходен спешен режим се задейства, това ще бъде спомагателен разход, само че имаме уверението и на министър-председателя, че ще бъдат обезпечени нужните средства “, разяснява Ивайло Московски. Той заяви, че през вчерашния ден е взето безапелационното решение да бъде напълно източен мазутът от потъналия още през 1921 година транспортен съд " Мопанг ", който е източникът на замърсяването. Очаква се още през днешния ден следобяд представителите на две компании, които разполагат с нужната технология, да създадат оглед.

Подобна интервенция е осъществявана в България, само че при други параметри, сподели изпълнителният шеф на ИА " Морска администрация " кап. Живко Петров. Той осведоми министър Московски, че към този момент са построени 500 метра заграждения за ограничение на разлива, а през днешния ден ще бъдат сложени още 500 метра. По този метод разливът ще бъде изцяло овладян. По-късно денем водолази ще се гмурнат на към 25 метра дълбочина, с цел да прикрепят плаващи бариери към потъналия транспортен съд. Целта е плавателният съд да бъде обезопасен до момента в който бъде източено горивото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР