Министърът на търговията на американския президент Доналд Тръмп - Уилбър

...
Министърът на търговията на американския президент Доналд Тръмп - Уилбър
Коментари Харесай

Министърът на търговията на Тръмп с дебели бизнес връзки със семейството на Путин

Министърът на търговията на американския президент Доналд Тръмп - Уилбър Рос, прави бизнес със зетя на съветския президент Владимир Путин посредством взаимна корабна компания в Русия .

Изтекли документи и обществени регистри демонстрират, че Рос има дял в корабната компания Navigator посредством верига от офшорни вложения. Navigator има доходоносно партньорство със " Сибур ", съветска газова компания, елементи от която има Кирил Шамалов, който е брачен партньор на дъщерята на Путин Катерина Тихонова, написа английското издание " Гардиън ".

Рос, който е милиардер и непосредствен другар на Тръмп , е запазил собствеността върху дяловете си в Navigator след встъпването си в служба като министър при започване на годината. Отношенията значат, че той може да се е възползвал от интервенциите на съветска компания, ръководена от фамилията на Путин и негови доближени, някои от които са обект на американски наказания .

Корпоративни документи демонстрират, че Navigator са засилили връзките със " Сибур " от 2014 година, откакто Съединени американски щати и Европейският съюз постановиха наказания на Русия поради анексирането на Крим и поддръжката за проруския фракционизъм в Източна Украйна. Navigator са спечелили 68 млн. $ доходи от партньорството си със " Сибур " от 2014 година насам.

79-годишният Рос явно не е бил подложен на подробна инспекция по отношение на връзките му с руснаците. Той е декларирал пред американска етична комисия, че е запазил собствеността върху незнайни холдингови сдружения, само че не прецизирал дали също по този начин ще резервира техните дялове в Navigator и техния рентабилен контракт в Русия.

 Paradise papers - нови скандални разкрития за финансите на политиците
Paradise papers - нови скандални разкрития за финансите на политиците

Повече от 13 млн. документа за 120 политици от разнообразни страни бяха огласени

Личните бизнес каузи на Рос се появиха в Paradise Papers , находка от милиони изтекли офшорни документи, с които са се срещнали от " Гардиън ", от Международния консорциум на проверяващите публицисти и други медии и проверяващи организации. Преди са били разкривани връзки на Уилбър Рос с съветски финансови институции, които повдигнаха въпроси по отношение на избора на Тръмп да го назначи за началник на комерсиалното министерство на Съединени американски щати.

Анализатори акцентират, че връзките на Рос с съветски компании будят паника . Даниел Фрайд, който е бил асистент държавен секретар за Европа и Евразия при ръководството на някогашния американски президент Джордж Буш, показва, че връзката на Рос с " приятелите на Путин " заплашва да подкопае глобите на Съединени американски щати против Русия .

" Не разбирам за какво някой би решил да запази този тип взаимоотношения, заемайки висша държавна позиция ", акцентира Фрайд и добави: " Какво си мисли той ? "

Питър Харел, почитан чиновник на Държавния департамент при ръководството на някогашния американски президент Барак Обама, който е работил по глобите против Русия, означи: " Аз съм искрено сюрпризиран . Може би не би трябвало да бъда, имайки поради, че с тази администрация наподобява да изскача руснак от всеки долап . "

 Има задоволително доказателства против Майкъл Флин и сина му
Има задоволително доказателства против Майкъл Флин и сина му

Спецпрокурорът Робърт Мълър е подготвен да повдигне обвинявания

Тези разкрития се случват, откакто се задълбочават следствията за намесата на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Конгресът и Робърт Мюлър, специфичният прокурор, проверяват вероятен скришен сговор сред предизборния щаб на Тръмп и Москва. Рос отхвърли изказванията за колаборация с Русия като " слух и подмятания ".

Участието на Рос и Шамалов в корабната компания датира от 2011 година Шамалов е наследник на Николай Шамалов, един от най-старите другари на Путин от Санкт Петербург, където Путин е работил в кабинета на кмета. Той се е оженил за Катерина в загадка гала през февруари 2013 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР