Министърът на спорта в Италия Винченцо Спадафора заяви, че безопасността

...
Министърът на спорта в Италия Винченцо Спадафора заяви, че безопасността
Коментари Харесай

В Италия: Следим степента на заразяване през следващите две седмици

Министърът на спорта в Италия Винченцо Спадафора съобщи, че сигурността от коронавирусната зараза е от решаващо значение за бъдещето на футболните лиги в Италия. Италианските клубове се връщат към тренировките след леко разпределяне на ограниченията за сигурност в страната.
" Надяваме се, че лигите ще могат да се рестартират, само че през днешния ден е невероятно да се дефинира дата. Трябва да следим степента на заразяване през идващите две седмици, като се има поради, че единствено преди два дни страната е почнала постепенна фаза на връщане към естествения живот ", сподели Спадафора в Народното събрание.

Освен че призна обществената и финансова стойност на футбола за Италия, министърът посочи края на сезона, разгласен от френското държавно управление предходната седмица. " Нека си напомним, че в Европа единствените сигурни дати са тези от страни, които взеха решение да прекратят изрично лигите си. И Англия, която изглеждаше сигурна, отсрочи с една седмица подновяването на тренировките ", добави министърът.

Италианските клубове тази седмица получиха позволение да отворят базите си за самостоятелни занимания, следвайки строги правила за сигурност. Серия А беше спряна на 9 март, а до края на сезона остават 12 кръга.

Спадафора съобщи, че се надява разпоредбите за вероятно безвредно връщане към пълноценни тренировки на 18 май да бъдат утвърдени на среща, планувана за четвъртък, само че разясни, че подновяването на мачовете не разрешава безвредно разграничаване.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР