Министърът на спорта Радостин Василев ще подаде сигнал за ремонта

...
Министърът на спорта Радостин Василев ще подаде сигнал за ремонта
Коментари Харесай

Министърът на спорта: Трябва да защитим националния интерес и да бъдем неутрални

Министърът на спорта Радостин Василев ще подаде сигнал за ремонта на Зимния замък на спорта в София, защото съгласно него постройката е рискова.

През 2018-2019 година е изработен ремонт на пързалките за 6 млн. лв., като тогава ръководещите са декларирали, че най-малко 15 години не би трябвало да се пипа нищо.

„ Какво е ремонтирано, занапред ще откриват други органи, тъй като аз ще подам сигнал и ще сезирам прокуратурата. За мен тази постройка е рискова, изключително с цел да децата, които упражняват “, разяснява Василев пред Нова телевизия.

Той е безапелационен, че Зимният замък не може да бъде затворен, защото там се практикуват спортове, където не могат на никое място другаде. Според него, това оборудване не е задоволително и би трябвало да се планува напълно ново, а чак по-късно актуалното да се затвори и напълно да се ремонтира.

Той разяснява и помощта към Украйна.

„ Българската гостоприемност не би трябвало да прескача границите и да се бърка с меркантилност. Едно е да даваме помощ, напълно друго е да се намесваме в спора. Освен това нито нашите оръжия ще оказват помощ на някой, нито ще попречат на някой. Ние би трябвало да пази българския народен интерес и да не се бъркаме там където, не ни би трябвало. Трябва да запазим неутралитет до последния миг, в който можем “, съобщи още той.

Относно последното социологическо изследване и срутва на доверие към ръководещите, той съобщи:

„ Аз не се опасявам от нищо и това проличава от метода, по който ръководя министерството на спорта. Притеснявам се, че в случай че срутва на доверие продължи няма да можем да разбираем на хората промените, които вършим. Факт е, че в обединението имаме проблем с разговора, а опозицията е доста умела в това да атакува и да води политически пиар “, сподели още той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР