Министърът на спорта Радостин Василев се захвана да ремонтира. И

...
Министърът на спорта Радостин Василев се захвана да ремонтира. И
Коментари Харесай

Министър Руди намаза с гел проекта за „Червено знаме“! В момента е важно да се усвоява ударно

Министърът на спорта Радостин Василев се захвана да ремонтира. И гръмко разгласи, че за 4 месеца е съумял да изкара виза за планиране на ремонт и връщането на „ достоверния тип “ на комплекса „ Червено знаме “.

„ Сега разбираме за какво няма време за срещи със спортните федерации, които са оставени на произвола на ориста “, разясняват спортисти. Идеята за връщане на достоверния тип на „ Червено знаме “ е невероятна- само че в случай че имаше по какъв начин да стане. В София в действителност липсва подобен комплекс, той е необходим за развиването на плуването, един от най-престижните спортове в света. И в който записахме много положителни резултати през последните години.

Заместникът на Радостин Василев Харизанов, който разбирал от строителство и вложения, гордо сподели визата, подписана от основния проектант на столицата Здравко Здравков. Един куп нови адвокати, поели основни сдружения в спорта, клатеха глава одобрително при разходката из руините. „ Червено знаме “ е рана на българския спорт от години и никой не оспорва това.

И тук поражда въпросът за „ достоверния тип “. Защото тъкмо поради него положението на комплекса и хотела до него са в такова положение. И поради това волейболната зала на ЦСКА също е в плачевен тип. Автентичният тип на комплекса се оказа прекомерно енергоемък. Заради това даже и сметките, когато бе плаж, не излизаха. Защото даже да се ремонтира, по-късно би трябвало да се намерят милиони за поддръжка, в случай че ще се резервира всичко, както е било.

Заради това модерните технологии оферират един куп разновидности за създаване на басейни. Със слънчеви панели, газ и други възобновими източници. Става въпрос за модерни изолации и други неща. Които съгласно всеки, който схваща от строителство, няма по какъв начин да се намъкнат в скелет, построен през славната 1985 година Просто не е допустимо.

В съвремието ни сходни комплекси се комбинират с ледена пързалка. Защото с едно парче колбас правиш две закуски. Енергията, която се отделя при правенето на лед, се употребява за стоплянето на войната. Но сходна композиция не може да се случи, в случай че приказваме за „ достоверен тип “.

България е дребна страна, само че има своето място в европейското и международно плуване. Ясно за всички е, че не можем да се мерим с развитите страни, само че можем да вземем образец от нашата северна съседка Румъния, която се показва с сходен на нашия триумф на плувната сцена.

Та нашите северни съседи построиха за по-малко от две години и инвестиция от 34 милиона евро в едно от предградията на Букурещ („ Отопени “) плувно украшение без бетон и непотребни пространства, плътно, комфортно и не на последно място съвременно и на ниска цена за поддръжка.

Покритият басейн на „ Червено знаме “ е в действителност архитектурно знамение, което би трябвало да бъде ясно на зам.-министър Харизанов. В момента басейнът наподобява на бетонен саркофаг без директна естествена светлина. Това е достоверният му тип. Точно заради тази причина към този момент повече от 30 години не се и захванал с този план.

Локацията му е в действителност златна, само че има един доста сериозен проблем-не разполага с паркинг. И влизането към него е извънредно мъчно. Няма по какъв начин да се поберат стотици спортуващи, в случай че дойдат даже с рейсове. Някой ще каже, че наоколо е паркингът на държавната „ Арена Армеец “. Но какво ще стане, в случай че съвпаднат събития? Ще гоним плувците, с цел да наместим гимнастиците да вземем за пример? Как си го показват в Министерството?

Във видеото си Радостин Василев демонстрира модерните здания към гробницата „ Червено знаме “. Колко били красиви. Но изпуска да изясни, че нито една от тях не е възобновена в достоверния си тип. А става въпрос за чисто ново строителство. Така би трябвало да се случи и с „ Червено знаме “.

Както би споделил един някогашен президент на републиката: „ Най-добре е багерите да дойдат “.

С това би трябвало да е наясно „ същинският притежател “, както е прочут към този момент Радостин Василев в столичните заведения за хранене. Всичко друго навежда на мисълта,че страната в лицето на спортния си министър, този смут за дерибеите в спорта, има една единствена цел – да замаскира с ремонта на „ Червено знаме “ усвояването на едни пари. Без значение от крайния резултат.

Явно сега е значимо да се усвоява и то стремително. Че току виж взели да ги сменят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР