Министърът на спорта Радостин Василев постигна почти пълен успех в

...
Министърът на спорта Радостин Василев постигна почти пълен успех в
Коментари Харесай

Министър Василев овладя тотото - новият шеф Александър Тодоров е вписан в търговския регистър

Министърът на спорта Радостин Василев реализира съвсем цялостен триумф в устрема си да промени управлението на Българския състезателен тотализатор (БСТ). След няколко несполучливи опита, блокирани след правосъдни решения, за изпълнителен шеф на сдружението към този момент е вписан подалият оставка като народен представител от " ИТН " Александър Тодоров.

Той влиза на мястото на досегашния шеф Любомир Петров, който отпада от управителния съвет. Мястото на Петров заема Росен Иванов, който дружно с Тодоров и другия нов член Георгий Султанов обезпечават самобитно болшинство на новата власт.

В управлението на сдружението обаче към този момент остават двама от досегашните членове - Гошо Гинчев и Христо Йовов, определяни като близки до някогашния министър-председател Бойко Борисов.

В последните седмици Василев няколко пъти се изрече остро против дейностите на Гинчев, Йовов и Петров, които апелираха в съда опитите му за промени.

" БСТ е огромно обществено дружество и е с определяща роля за развиването на българския спорт. То не може да бъде ръководено от лъжци, които не се употребяват с доверието на принципала. Доверието не се гради с мятане на пачки през прозореца на джипката или с игра на карти. Категоричен съм, че всички, които са злоупотребявали с власт, би трябвало да бъдат осъдени ", написа неотдавна Василев във " Facebook ".

Той гласоподава доверие на Тодоров, който беше освободен като народен представител от " ИТН " в края на януари.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР