Министърът на спорта - Радостин Василев, който от няколко дни

...
Министърът на спорта - Радостин Василев, който от няколко дни
Коментари Харесай

Радостин Василев продължава: Ще лъснат всички договори за помещения в Зимния дворец

Министърът на спорта - Радостин Василев, който от няколко дни персонално се зае и стартира обход на разнообразни уреди у нас, съобщи, че оттегляне няма да има и ще се разнищят всички документи, с цел да се види къде са потънали парите за " поправки ".

Юристът даде ясно да се разбере, че ще би трябвало да се търси отговорност на пострадалите, а естествените хора у нас се надяват това в действителност да се случи.

" Търговските сдружения, които ръководят най-големите спортни обекти, са ръководени по незаконен метод. Министерството на младежта и спорта ще подаде сигнал за положението, в което се намира Зимният замък на спорта. То е рисково за децата, които упражняват там и би трябвало да се търси наказателна отговорност на виновниците. Ще извадим количествено-стойностната сметка на ремонта, който е осъществен през 2018 и 2019 година в Зимния замък.

Ще бъде тествано какво е ремонтирано, по какъв начин е ремонтирано и в какво положение е сега. Според мен не се вижда ремонт за 600 000 лева, камо ли за 6 млн. лева, само че аз не съм специалист в оценка на сходни действия. Има органи, които ще го създадат. За мен, в случай че по този метод ремонтираш база, е най-малкото нецелесъобразно ", съобщи Василев.

" За настоящето положение на Зимния замък на спорта бях осведомен от новото управление на комерсиалното сдружение “Академика 2011” ЕАД, чийто принципал е Министерството на младежта и спорта. За три месеца нямах нито един сигнал от управленията на “Национална спортна база”, “Академика 2011” и “Сердика спортни имоти”. Нямах даже връзка с тези сдружения. Те са ръководени по незаконен метод от хора, на които би трябвало да се търси наказателна отговорност. Това нещо е несъмнено, добави министърът.

" Обявих, че ще бъдат прегледани всички контракти за наем на пространствата в Зимния замък на спорта. Ние нямахме достъп до тях и се наложи да търсим ключар, с цел да ги отключи. От новото управление на “Академика 2011” разбрах, че са освободени на пожар от наемателите. Тепърва ще проучваме по какъв начин наемателят е напуснал, при какви условия се е стопанисвал обектът, какви задължения е имал по поддръжката му. По предварителна информация договорите за наем не са били източник на приходи за комерсиалното сдружение, а най-вероятно за някой избран човек, само че не и за страната.
Категоричен съм, че София има потребност от втори център за зимни спортове.

Проблемът със Зимния замък на спорта е, че той е единственото оборудване от подобен мащаб, което е дом на хокей, кънки и другите зимни спортове на лед. Един ремонт тук ще отнеме години. Ако го затворим, тези спортове завършват.

Необходим е зимен център за спорт. Това е изрично. Пари се оказва, че в страната има, когато те се харчат законосъобразно и оправдано. Аз ще се наемам за следващата година в бюджета да се плануват средства за зимните спортове, в случай че е допустимо и би трябвало да е допустимо. За тази година сме възнамерявали към този момент два огромни инфраструктурни плана в спорта ", разкри Радостин Василев.

" Правителството ни е постапокалиптично на едно ръководство, което е довело България, а освен Зимния замък, до това, което видяхме. За 4 месеца 4 разнообразни обединения, които имат радикално разнообразни политически възгледи се сблъскват с доста съществени рецесии. Ако министрите и съдружните сътрудници не осъзнаят, че публичният интерес би трябвало да се слага преди персоналния, че това, от което обществото има най-голяма потребност, в действителност е надалеч от тематиките, които Народното събрание разисква, че би трябвало доста незабавно да създадем ограничения, свързани със законодателни начинания от голяма важност за хората, губим доверието на хората ", съобщи той в ефира на Нова телевизия.

" Работя доста добре с безусловно всички свои сътрудници, тъй като съм застанал зад кардинални хрумвания. Не стартирам никакви частни, корпоративни и бизнес ползи. Нямам никакви персонални ползи в спорта. Приемам това като идея и от там имам доверието на премиера, на държавното управление, парламентарната ми група. С съдружните сътрудници работя добре. Дори с опозицията, тъй като върша всичко допустимо да отделя спорта от тези проблеми, с които се сблъскват те сега, а те са най-вече личностни и проблеми от малък темперамент ", сподели Василев.

" От нищо не се опасявам. Това се вижда от метода, по който ръководя ММС. Притеснявам се, че в случай че има продължаващ отрицателен тренд в доверието към държавното управление, доста по-трудно ще обясняваме на обществото какви промени вършим.

Смятам, че огромен проблем на част от изпълнителната власт сега е, че не могат вярно да изкомуникират позитивните неща, които вършат и остават неразбрани. За разлика от опозицията, която е доста опитна в една своя част и която без значение, че е опустошила България безусловно и я е довела в това положение, сега доста ловко демонстрира недъзите, присмива се”, добави спортният министър.

" По време на диалога споделих и персоналното си мнение по тематиката Украйна. От войната там бягат доста хора, само че моето персонално мнение е, че българската гостоприемност не би трябвало да прескача границата и да става меркантилност, инфантилност. Помощта е едно, намесата ни във военни спорове, без значение, че сме член на едната от организациите, без някой да желае от нас сходно нещо и без да е задействана една уговорка в контракта с НАТО, е напълно друго. Моята позиция е, че ние би трябвало да пазиме българския народен интерес и да не вървим, където не ни е мястото ", разяснява и политическата конюнктура у нас и по света Радостин Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР