Министърът на спорта Радостин Василев и още петима депутати от

...
Министърът на спорта Радостин Василев и още петима депутати от
Коментари Харесай

Мафията проби в Има такъв народ. Радостин Василев и още петима депутати напускат формацията

Министърът на спорта Радостин Василев и още петима депутати от "Има подобен народ " напущат групировката. Това оповестиха самите те на конференция в понеделник.

Няколко часа по-рано водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов написа в своя обява във Facebook, че да изоставен групата на Има Такъв Народ в Народното събрание.

Другите показали на групировката, които оповестиха, че смъкват доверието си от Трифонов, са Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков и Светлин Стоянов .

"Дойде моментът, в който мафията проби в "Има подобен народ ", сподели Радостина Василев.

"България ми е по-важна от подмолните ползи на група лица, които най-вероятно владеят нашия водач ", добави той по адрес на Слави Трифонов.

По думите на министъра на спорта същинската причина Трифонов да напусне ръководещата коалиция е не Северна Македония, а протичащото се в министерството на районното развиване и благоустройството .

"Заради това министерство пада страната. Имаше подбив измежду нашите депутати, че държавно управление ще има, до момента в който Гроздан Караджов е на власт ", сподели Василев.

Той дефинира Има Такъв Народ не като парламентарен план, а като "бизнес план ". "Това е било заложено през цялото време ", сподели той.

"Досега този план се реализираше. Неумението или несъгласието на съдружните сътрудници да дават едни средства, с цел да бъдат откраднати от едни компании, докара до нервност и господин Трифонов изтегли своите министри. Няма Македония - Македония е една безусловно измислена причина ", добави Василев.

Той изиска от Слави Трифонов и Тошко Йорданов да кажат дали "получават финансови облаги от структури, които са обладали нашето министерство на районното развиване и благоустройството ".

По думите му държанието на Слави Трифонов е като това на "едноличен притежател " на партията. Решението за напускането на обединението не е било координирано с никого от парламентарната група, а самият Василев е схванал, че ще бъде "изтеглен " единствено половин час преди изявлението на Трифонов.

"Не съм виждал господин Трифонов, откогато станах министър ", уточни Василев и добави, че някои от депутатите в никакъв случай не са го виждали онлайн.

Той сподели още, че ще изиска от премиера Кирил Петков да подава оставката му в Народното събрание, а по-късно решаваща да е "волята на народните представители ".

За да бъдат признати оставките на четиримата министри от Има Такъв Народ, министър председателят в Народното събрание, което да ги гласоподава. Началничката на кабинета му Лена Бориславова сподели пред в., че Петков няма да бърза да внася оставките в Народното събрание.

"Нямаме проект да форсираме непременно лични промени в кабинета ", сподели Бориславова.

Коалиционното държавно управление на Кирил Петков ръководи от шест месеца.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР