Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че все още е

...
Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че все още е
Коментари Харесай

Красен Кралев: Рано е да се говори за нов стадион, но ще е в София

Министърът на спорта Красен Кралев съобщи, че към момента е рано да се приказва за построяването на нов народен стадион. Той обаче разясни, че градеж на ново оборудване е вероятен в границите на 100 млн. лева и с потенциал от 30 000 души.

" Строителството му може да отнеме към 2 години, само че няма съмнения по въпроса, че местоположението му би трябвало да е в София. Всичко това би трябвало да се реши и проучва с основния проектант и кмета на столицата ", сподели министърът пред Българска национална телевизия 1.

Кралев добави, че България е демонстрирала положителното равнище на спортната си инфраструктура, което отваря път за организирането на още сходни събития, както трите международни шампионати. Те са коствали на страната към 12 млн. лева, като най-скъпото е било това по волейбол. За него от държавната хазна са извадени към 9 млн. лева, само че е имало възвръщаемост от продажбата на билети и правата за тв лъчение. Световното състезание по художествена гимнастика е коствало към 2 млн. лева, а това по гребане е малко под 1 млн. лева
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР