Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че е положително настроен

...
Министърът на спорта Красен Кралев заяви, че е положително настроен
Коментари Харесай

Кралев: Резултатите на българския спорт се подобряват всяка година

Министърът на спорта Красен Кралев съобщи, че е позитивно надъхан за българския спорт.

" Аз съм оптимист. Виждате, че резултатите ни се усъвършенстват всяка година ", сподели той след успеха на футболните национали с 1:0 против Чехия.

Кралев беше питан за проблемите в БФС и федерацията по волейбол. По думите му би трябвало да се следва демократичният принцип.

" Това, че има проблеми в някои федерации на равнище управление - постоянно има, във всички федерации. Има едни хора, които желаят да вземат властта - считат, че могат да ръководят по-адекватно. Има хора, които са недоволни от ръководството - това е демокрацията. Изборът на президенти и управления се прави от клубовете. Трябва да бъдем толерантни и да им дадем опция да си проведат изборите. Нашата работа е да внимаваме да няма напън от федерациите върху клубовете ", сподели Кралев.

В петък водещите волейболни клубове оповестиха, че желаят привикване на изключително изборно общо заседание, с цел да смъкват дългогодишния президент Данчо Лазаров. Президентът на " Левски " и някогашен капитан на националния тим Владимир Николов съобщи, че федерацията (БФВ) е във банкрут.

В петък " Дневник " изпрати въпроси по тематиката с финансовото положение на БФВ до министерството на спорта, само че досега няма получен отговор.

Фотогалерия: Футбол без страсти и аудитория - успеха на България над Чехия >

За проблемите в БФС Кралев даде да се разбере, че би трябвало да има ексклузивен конгрес и клубовете да дефинират ново управление. Надеждите на министъра са да има логичен спор за бъдещето на българския футбол, след който клубовете да изберат подобаващото ново управление.

" За да се надяваме на по-добри дни, би трябвало да се направи доста сериозна промяна в детско-юношеския футбол ", сподели Кралев.

В момента Йордан Лечков оспорва вписването на Михаил Касабов за президент на БФС.

След мача с Чехия, който поради наказване се игра без аудитория, министърът прикани президентите на клубове и обществеността свадите към мача с Англия да не се повтарят. " Дайте да не позволяваме повече подобен позор. Дайте да бъдем толерантни. България не е расистка страна, Българският народ не е расистки надъхан ", уточни той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Скандалът след мача България - Англия (71)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР