Министърът на спорта Красен Кралев също подкрепи решнието на МОК

...
Министърът на спорта Красен Кралев също подкрепи решнието на МОК
Коментари Харесай

Красен Кралев също подкрепи отлагането на Олимпийските игри

Министърът на спорта Красен Кралев също поддържа решнието на МОК да отсрочи Олимпийските игри в Токио за идната година. Той направи това посредством известие в обществените мрежи:

" Здравето на спортистите е по-важно от всичко!

Приветствам взетото през днешния ден решение от страна на японския министър председател Шиндзо Абе и президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах Летните олимпийски игри в Токио да бъдат отсрочени. Те ще се проведат не по-късно от лятото на 2021 година. Вярвам, че това е единственото допустимо решение, поради пандемията от COVID-19.

Здравето на спортистите е по-важно от всичко! Приветствам взетото през днешния ден решение от страна на японския министър председател Шиндзо Абе и...
Posted by Krassen Kralev on Tuesday, March 24, 2020 По този метод ще се подсигурява равнопоставеност в квалификациите и в спортната подготовка. Те бяха съществено нарушени в резултат на другата фаза на битката с памдемията от COVID-19, в която всяка страна се намира и другите ограничения, които другите страни взимат. Решенията на българското държавно управление бяха подчинени само на разбирането, че здравето на спортистите е по-важно от всичко. Неизвестността за ориста на Олимпйските игри, пред която бяха изправени всички спортисти и спортните ръководители, докара до натрупването на голямо напрежение през последните седмици. Радвам се, че МОК се съобрази с желанието на множеството федерации и взе единственото допустимо заслужено решение.

Япония ще получи опцията да провежда най-големия състезателен конгрес, тъй като Организационният комитет на Игрите сподели готовността си това да се случи още тази година, само че здравето на хората несъмнено е по-важно. Сигурен съм, че българските спортисти ще имат най-хубавите условия за подготовка и задоволително време, с цел да бъдат в оптимална форма. Олипийският огън, разпален преди няколко дни в Гърция, ще продължи да гори в Япония, като лъч на вяра за по-добри времена за света на спорта. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР