Министърът на спорта Красен Кралев остави отворена вратата за това

...
Министърът на спорта Красен Кралев остави отворена вратата за това
Коментари Харесай

Стадионите може да отворят врати за публика, но при условие

Министърът на спорта Красен Кралев остави отворена вратата за това да се позволяват фенове на спортни събития в България. Той съобщи, че преди всичко клубовете би трябвало да подсигуряват, че ще се съблюдават разпоредбите.
Преди дни министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов реши спортът да е без аудитория до края на август. Фенклубовете на ЦСКА и " Левски " настояха това да се промени за началото на футболния сезон, което е в петък, като използваха за главен мотив обстоятелството, че нощните заведения работят.
Кралев отвърна, че въпросът би трябвало да бъде извърнат към ентусиастите - дали те са подготвени да съблюдават разпоредбите.
" Обществото е поляризирано по тематиката със или без фенове на спортните събития ", съобщи Кралев във Варна, представен от БНР. И добави, че спортистите се нуждаят от аудитория, само че в изключителната конюнктура здравето на спортистите и жителите би трябвало да се слага преди всичко.
По отношение на настояването за отваряне на мачовете за аудитория, здравният министър също даде поръчка да се извърши желанието, в случай че агитките поемат гаранция да съблюдават всички противоепидемични ограничения.
До момента държавното управление сподели непоследователни дейности по отношение на допускането на последователи по стадионите. В началото на юни, когато беше възобновен предходният сезон, макар предварителните поръчки за мачове пред празни трибуни управляващите позволиха хора на стадионите (първоначално до 30% от потенциала на съоръженията).
След това беше взето решение за допускане на още повече ентусиасти (до 50%). Последва завой и ограничавания с до 1000 фенове в бранш, преди седмица преди края на сезона да бъде въведена цялостна възбрана за посещаване на спортни събития.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР