Министърът на спорта - Красен Кралев, коментира футболни въпроси в

...
Министърът на спорта - Красен Кралев, коментира футболни въпроси в
Коментари Харесай

Красен Кралев: Ако феновете продължават в този дух, ще увеличим бройката им по стадионите

Министърът на спорта - Красен Кралев, разяснява футболни въпроси в Асеновград. Той разгласи, че това, което е видял по трибуните в първия кръг на шампионата му се е харесало и в случай че се продължава по същия метод може да се усили процентовия потенциал за допускане на гости в оборудванията.

" Обществото е разграничено по отношение на тематиката с допускане на фенове по стадионите. Трудно е да се вземе решение, защото спорт без фенове не може. Всеки желае да гледа, спортистите да бъдат следени. Аз считам, че и в двата случая взехме вярно решение. Веднага след пандемията допуснахме фенове на стадионите. Разочарован съм, че в някой клубове не съблюдаваха ограниченията. Проявихме схващане и приемливост и ми се желае да покажат същото. Умолявам ги да съблюдават условията, защото от тях зависи здравето им. Доволен съм от първия кръг, което видяхме. Нещата бяха малко по-различни. Ако продължим в този дух, се надявам в скоро време да се усилва броя, която ще допуснем. Сега не може да приказваме за това нещо. Нашите решения зависи от почитателите и по какъв начин ще се показват на мачовете. Желанието ми да вървим към увеличение ", сподели Кралев.
 Министър Кралев разгласи първите 15 учебни заведения, в които ще се построяват физкултурни салони
Министър Кралев разгласи първите 15 учебни заведения, в които ще се построяват физкултурни салони

Спортният министър посети ОУ „ Отец Паисий “ в село Тополово, за което Министерски съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на ММС в размер на 840 000 лева за нов състезателен обект

" PCR-тестовете подсигуряват, че ще опазим здравето на играчите. Сумата за един тим е до три хиляди лв. и се прави един път в месечно. Не виждам какво ще ги ощети. Ако има хора със признаци, би трябвало да се тестват останалите, с цел да предпазим и противниковите тимове и съотборниците на инфектирания състезател от възпаление. Смятам, че всичко е в границите на естественото и във опциите на експертите да се оправят с това. Нека продължим в тази тенденция и напълно скоро да записваме понижения на заболелите в България ", добави той.

" Очакванията ми за сезона са да минем през тежката пандемия и да върнем естествения живот. Не най-големият проблем е това, което става в шампионатите в обособените страни, а за интернационалните срещи. На клубните тимове и националните такива. Знае се, че интернационалните надпревари са спрели на всички места. Всеки взима обособени решения. Олимпиадата е отсрочена, а квалификациите би трябвало да се организират занапред. Искам да бъдат здрави, да се организира един либерален конгрес по разпоредбите през декември. Да се събере управлението на БФС и да продължим да работим добре за в бъдеще ".
 Министър Кралев организира работна среща с посланика на Русия Анатолий Макаров
Министър Кралев организира работна среща с посланика на Русия Анатолий Макаров

Двамата разискаха обичайно положителните връзки сред Русия и България в региона на спорта

" Доколкото ми е известно проследявам процесите в Пловдив. Общината е оповестила планове - за 25 милиона и 12 млн. процедурите вървят, уповавам се да няма обжалвания и да стартират строителните действия. Държавата направи каквото се желае, само че оттук-нататък би трябвало да се спазят процедурите ", приключи Красен Кралев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР