Министърът на спорта Андрей Кузманов се е срещнал с представители

...
Министърът на спорта Андрей Кузманов се е срещнал с представители
Коментари Харесай

Министърът на спорта и ЦСКА са обсъждали въпроса за "Българска армия"

Министърът на спорта Андрей Кузманов се е срещнал с представители на ЦСКА, като тематиката е била обвързвана с бъдещето на стадион " Българска войска " и базата в Панчарево, оповестиха от министерството (ММС). Според информацията " по време на диалозите са обсъждани финансови детайлности за наемните връзки по контракта за използването " на базите.

През октомври 2019 година беше решено да се учреди взаимно сдружение сред държавното " Сердика спортни парцели ", което е притежател на базите, и футболния клуб. Целта беше по този начин да се отвори вратата към модернизиране на оборудванията, откакто от ЦСКА няколко пъти обявиха предпочитание да изградят нов стадион.

" След дефинитивно споразумяване на финансовите взаимоотношения ще се премине към идващия стадий по осъществяване на взаимния план, с което ще се обезпечи мечтаната база от футболния клуб. При учредяването на новото сдружение ще бъдат прекъснати наемните връзки за двата спортни парцела сред двете страни ", показват от ММС.

Преди време от " Сердика спортни парцели " обявиха, че ЦСКА дължи 2.26 млн. лв. на сдружението.



В началото на януари 2018 година клубът взе базите за дълготрайно прилагане против месечен наем от 62 000 лв. без Данък добавена стойност. След излизането на информацията за отговорности позицията на алените беше, че клубът е направил вложения на Панчарево и съгласно контракта част от сумите могат да се приспаднат.

В взаимното сдружение страната би трябвало да влезе с терените, а ЦСКА - със сума, равна на оценката им (23.3 млн. лева). Председателят на съвета на шефовете на " Сердика спортни парцели ".

" На този стадий се опасяват, тъй като би трябвало да преведат 8 милиона лв. в новото сдружение, което съставлява към 25% от капитала на новоучреденото сдружение за построяването на стадиона. Страховете им идват от това, че в новоучреденото сдружение имаме паритет в съвета на шефовете, решенията там се взимат с единогласие. И те се опасяват, че един представител на сдружението може да спре осъществяването на плана. Това ги тормози, тъй като желаят да има строителни документи и позволение за градеж, с цел да бъдат по-спокойни ", сподели Лазаров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР