Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Селмо Цикотич изпрати

...
Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Селмо Цикотич изпрати
Коментари Харесай

Босна предупреждава EUFOR за радикални и екстремистки групи от Русия в страната

Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Селмо Цикотич изпрати писмо до командващия на EUFOR в Босна и Херцеговина генерал-майор Антон Весели във връзка със закани за сигурността , свързани с отбелязването на 9 януари в региона на Източно Сараево.

Министър Цикотич осведоми командващия Весели, че наличната информация от разследващите структури и службите за сигурност демонстрира допустимо наличие на няколко радикални и екстремистки групи от Република Сръбска, Сърбия и Русия на територията на област Република Сръбска (РС).

Той напомни и реакциите на асоциацията на ветераните в кантон Сараево, които считат това събитие за недопустимо, като се има поради, че Конституционният съд на Босна и Херцеговина разгласи отбелязването на тази дата за противоконституционно .

Имайки поради вероятните закани за мира и сигурността в Босна и Херцеговина , които това събитие може да аргументи, министър Цикотич изрази очакване, че EUFOR, в сходство със своя мандат и пълномощия, ще предприеме съответни ограничения , с цел да подсигурява законното и конституционно действие на всички институции, както и мира и сигурността в Босна и Херцеговина.

В четвъртък в региона на Източно Сараево чиновници на Министерството на вътрешните работи на районен съд организираха подготовка на церемониален церемониал във връзка отбелязването на противоконституционния ден на районен съд.

Участват всички организационни звена на Министерство на вътрешните работи на районен съд, а RTRS оповестява, че са показани и материално-технически средства и въоръжение, профилирани бронирани коли и полицейски мотоциклети.
 Лидерът на босненските сърби задочно награди с орден Путин
Лидерът на босненските сърби задочно награди с орден Путин

За " особена патриотична грижа и обич към Република Сръбска "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР