Министърът на регионалното развитие Николай Нанков прогнозира, че процедурите по

...
Министърът на регионалното развитие Николай Нанков прогнозира, че процедурите по
Коментари Харесай

Нанков: Процедурите по строителството на АМ Струма може да бъдат завършени до две години

Министърът на районното развиване Николай Нанков предвижда, че процедурите по строителството на магистрала  " Струма " може да бъдат приключени до две години. Той, както и ръководителят на Пътната организация още веднъж опазиха определения вид за правата през Кресненското дефиле, която планува две трасета. 
Двамата дадоха началото на строителните работи по разширението на пътя Поморие-Ахелой. Председателят на управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов отбрани определения план за прекосяване през Кресненското дефиле: Изключително уравновесено, от позиция екологическа и финансова позиция. Няма идеално прекосяване през Кресненското дефиле.
Очакваме административния акт за оценката за влияние върху околната среда на плана да бъде обжалван, сподели министър Николай Ненков: Очакваме обжалване, само че и с последните промени в закона за запазване на околната среда сме уверени, че ние 2019-та, каквато ни е задачата, средата, ще приключим с процедурите.
До началото на летния сезон пък би трябвало да бъде подготвен 4-лентовия път от Поморие до Ахелой и да бъде приключен обхода на Ахелой до кръговото кръстовище на Равда. 20 милиона лв. са обезпечена единствено за реконструкцията ва 5 километровата права Поморие-Ахелой.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР