Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заедно с

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заедно с
Коментари Харесай

Министър Аврамова провери как се строи участъкът Благоевград – Крупник от АМ „Струма“

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова дружно с ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов инспектира през днешния ден напредъка в построяването на лот 3.1 Благоевград – Крупник от Автомагистрала „ Струма “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството.

Строителите извършват строително-монтажните действия съгласно планувания график. Все още е спряна работата край Благоевград поради откритото антично населено място край с. Покровник. Работата по трасето може да продължи откакто специалистите в сферата се произнесат.



Снимка: Министерство на регионалното развитие

Очаква се протокол от Специализирания експертен съвет към Министерството на културата. Ще бъде направено това, което решат експертите. Предложението, което е направено до момента и от археолозите, е на база оценка на разкопките два от артефактите да бъдат изместени в страни от трасето с концепция находките да бъдат социализирани.

В дългия 12,6 км сектор се построяват два огромни пътни възела – Благоевград юг и при Симитли, както и над 20 инженерни уреди, в това число огромни мостове над реките Струма, Логодашка и Суха. По него е планувано да бъдат построени „ Интелигентни транспортни системи “ със станции за засичане и ръководство на трафика, видео наблюдаване и метеорологични станции.

Магистралната права се финансирана със средства от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година Строителството ѝ се извършва от ДЗЗД „ Автомагистрала СТРУМА 3.1 “. Стойността на подписания с него контракт е близо 140 млн. лева без Данък добавена стойност. Почти 1,7 млн. лева е цената на строителния контрол, за който е подписан контракт с ДЗЗД „ СН Автомагистрала Струма Лот 3.1 “.



Снимка: МРРБ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР