Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще председателства

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще председателства ...

Министър Аврамова ще председателства петата Междуправителствена българо-узбекска комисия.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще председателства петата Междуправителствена българо-узбекска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която ще се проведе в София. Съпредседател на комисията от страна на Република Узбекистан е заместник министър-председателят Ельор Ганиев. Предвижда се представителите на двете държави да обсъдят широк кръг въпроси, свързани с разширяване на двустранното сътрудничество в различни сфери на икономиката.

Паралелно ще се проведе и българо-узбекски бизнес форум, в който ще се включат представители на деловите среди, на браншови и бизнес организации и на административни структури от двете страни.
След края на заседанието министър Петя Аврамова и заместник министър-председателят на Узбекистан Ельор Ганиев ще подпишат заключителен протокол от работата на петата Междуправителствена българо-узбекска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Предвижда се да бъде подписано и Споразумение между търговско-промишлените палата на България и Узбекистан.

Източник: cross.bg