Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова съобщи, че

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова съобщи, че
Коментари Харесай

Искат гаранционните срокове на отделните видове строежи да бъде увеличен

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова заяви, че с подготвяни промени в нормативна уредба се цели за първокласни, второкласни и третокласни пътища, автомагистрали да се завишат гаранционните периоди и добави, че главен приоритет ще бъде качеството на строителството. Министърът разяснява това пред публицисти след присъединяване си в спорен конгрес "Строителството през 2019 година - вероятности и провокации ".

Председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура " Светослав Глосов разяснява пред публицисти, че се предлага приблизително сред две и три години да е нарастването на гаранционните периоди на обособените типове градежи. Предложенията за смяна в отрасловата наредбата за гаранционните периоди се отнасят както за ново строителство, по този начин и за реорганизация и рехабилитация.

В пътната инфраструктура не може да се заложи по-голям гаранционен период от експлоатационния на даден материал, посочи Глосов. Например - износващият пласт на асфалтовата настилка /последните четири сантиметра/, има сред 6 и 8 години експлоатационен период. Няма по какъв начин да сложиш гаранционен период от 10 години, добави Глосов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР