Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и столичният

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и столичният
Коментари Харесай

Ремонтите по ул. "Шишман" и при "Ал. Невски" се отлагат за догодина

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектираха напредъка по разширението на Софийския околовръстен път в сектора от пътен възел " Цариградско шосе “ до пътен възел " Младост ".  Визитита обаче се трансформира в спонтанен брифинг на Фандъкова. Тя заяви няколко значими вести за центъра на града. 

Ремонтите по ул. " Шишман " се отсрочват за следващата година, с цел да може дребните магазинчета да продължат да работят. " Това е много натоварена улица, разговарях с районния кмет Трайчо Трайков и решихме да не я затваряме за ремонт, с цел да не блокираме работата на дребните магазинчета отвън изключителното състояние. Научихме си урока от ремонта на " Граф Игнатиев ", разясни кметът. Проектите за " Шишман " и за пространството към храм-паметника " Св. Александър Невски " ще бъдат съществено модифицирани. По тази причина договорите с изпълнителите ще бъдат прекъснати и ще има нови процедури, заяви Фандъкова.  И по двете зони ще се работи следващата година

“Използваме и по-малкия трафик, с цел да стартираме плановете, които са заложени за тази година. Работим по плана “Искърско шосе “, стартира и построяването на колектора по ул. “Сребърна “. Участъкът от бул. " България ", който стартира да се ремонтира от на следващия ден, би трябвало да завърши за 20 дни ", регистрира Фандъкова.

Тя заяви още, че към този момент е освободила Йорданка Христова като зам.- кмет по екологията и до десетина дни ще стане явен кой ще поеме поста. Христова желала да напусне още предходната година по персонални аргументи.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР