Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и столичният

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и столичният ...

Ремонтите по ул. "Шишман" и при "Ал. Невски" се отлагат за догодина.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектираха напредъка по разширението на Софийския околовръстен път в участъка от пътен възел "Цариградско шосе“ до пътен възел "Младост".  Визитита обаче се превърна в импровизиран брифинг на Фандъкова. Тя съобщи няколко важни новини за центъра на града. 

Ремонтите по ул. "Шишман" се отлагат за догодина, за да може малките магазинчета да продължат да работят. "Това е много натоварена улица, разговарях с районния кмет Трайчо Трайков и решихме да не я затваряме за ремонт, за да не блокираме работата на малките магазинчета извън извънредното положение. Научихме си урока от ремонта на "Граф Игнатиев", поясни кметът. Проектите за "Шишман" и за пространството около храм-паметника "Св. Александър Невски" ще бъдат сериозно преработени. По тази причина договорите с изпълнителите ще бъдат прекратени и ще има нови процедури, съобщи Фандъкова.  И по двете зони ще се работи догодина

“Използваме и по-малкия трафик, за да стартираме проектите, които са заложени за тази година. Работим по проекта “Искърско шосе“, започна и изграждането на колектора по ул. “Сребърна“. Участъкът от бул. "България", който започва да се ремонтира от утре, трябва да приключи за 20 дни", отчете Фандъкова.

Тя съобщи още, че вече е освободила Йорданка Христова като зам.- кмет по екологията и до десетина дни ще стане ясен кой ще поеме поста. Христова искала да напусне още миналата година по лични причини.

 

Източник: segabg.com