Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят
Коментари Харесай

Започва укрепването на свлачищата по пътя за Рилския манастир

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски разискаха с игумена на Рилския манастир свещеник Евлогий идните строителни работи за подсилване на срутищата на пътя за Светата обител. В срещата се включиха и представители на институции, които имат отношение към разрешителните режими за осъществяването на плана, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

,,Тук съм, с цел да създадем проект за деяние и в края на идната седмица да могат да стартират действителни строителни дейности'', разяснява пред медии министър Аврамова. И изясни, че укрепителните работи ще се извършат на два стадия, с два обособени плана. Единият касае пътната част - подпорната стена, която би трябвало да бъде построена, дружно с другите укрепителни уреди. В горния завършек на терена ще бъдат изпълнени други укрепителни действия, с цел да се спре ерозията, която е обхванала целия рид.



Техническият план за пътната част е подготвен, следва привършване на съгласувателните процедури и пускане на същинските подготвителни и укрепителни действия.

Другият план – за горската територия, който също беше разискван на днешната среща, е подготвен. За него следва да бъде получено единодушие от Рилския манастир като притежател на земите и да се действа през Регионална инспекция за опазване на околната среда и Регионалната дирекция по горите.

Държавата дава 600 хиляди лева на Рилския манастир

Укрепителните действия при 27-ми километър на третокласния път III-107 Кочериново – Рила – Рилски манастир – Кирилова поляна са предоставени на "Автомагистрали " ЕАД. Дружеството ще работи оптимално мобилизирано, с цел да може те да завършат колкото се може по-бързо и по третокласният път, който е съществена връзка за Рилския манастир, за естествените забележителности и туристическите обекти в покрайнината, да се пътува комфортно и безвредно.

,,При осъществяването на укрепителните действия ще се вземат всички ограничения, с цел да може пътуването до Светата обител да бъде възможно'', разяснява районният министър.

Строителните работи в сектора от към 250 метра ще се правят без прекъсване на придвижването като трафикът ще се контролира и пропуща, с цел да не се затруднява пътуването на поклонниците и туристите до Рилския манастир.

И сега е обезпечена естествена проходимост в 250-метров сектор в региона на срутищата по третокласния път. Отсечката е сигнализирана с нужните пътни знаци. Шофьорите би трябвало да карат деликатно, като съблюдават сигнализацията и ограничаването на скоростта от 40 км/ч.

На срещата беше разисквано и построяването на пречиствателна станция за отпадъчни води на Рилския манастир.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР