Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков свиква Съвета

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков свиква Съвета
Коментари Харесай

Свикват Съвета по геодезия, картография и кадастър

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков привиква Съвета по геодезия, картография и кадастър. Информацията пристигна след извършена през днешния ден среща сред него и представители на неправителствените професионални организации в региона на геодезията и кадастъра – Камара на инженерите по геодезия, Камара на инженерите в капиталовото планиране – секция „ ГПГ “, Съюз на геодезистите и земеустроителите в България и Асоциация на геодезическите компании. На срещата участва и отрасловият заместник-министър инж. Валентин Йовев.

Необходимо е усилване на общите старания на държавното управление и браншовите организации за стабилно и прогнозируемо развиване на бранша, както и задълбочаване на съдействието и взаимоотношението сред министерството и неправителствения бранш за сполучливо използване на европейските практики в тази сфера.

Основна задача на Съвета ще бъде създаването на план на дълготрайна тактика за стабилно развиване на политиките в региона на геодезията, картографията и кадастъра.

Предвижда се в границите на Съвета да бъдат разисквани благоприятни условия за промени в Закона за кадастъра и имотния указател за възстановяване изискванията за развиване на сектора, улеснение на достъпа до административни услуги и повишение на сигурността на данните в осведомителните системи на кадастъра и имотния указател.

Съветът ще организира ежемесечни срещи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР