Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се срещна

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се срещна
Коментари Харесай

Николай Нанков се срещна с представители на Християндемократическия съюз в Щутгарт

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков се срещна през днешния ден с представители на Християндемократическия съюз от района на Щутгарт. С тях министърът разяснява провокациите към районната политика, децентрализацията и локалното самоуправление. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на регионалното развитие.
 3de8f8b5867287b91ea917f6eec4c37a3_800x533  10724f693f61ad932abb6677cd478e72f_800x533  1529666871_800x441
Председателят на районната партийна група на ХДС доктор Йоахим Пфайфер уточни, че районът на Щутгарт включва 189 общини, гъсто обитаем е и това основава доста провокации към инфраструктурата в него.

Николай Нанков срещна членовете на районната група на съюза с административно-териториалното устройството на страната и политиките и функционалностите, които извършва министерството. Той акцентира, че главните вложения на локално равнище са по линия на общините.

Регионалният министър разяснява кохезионната политика като един от най-важните принадлежности на европейско равнище и акцентира, че България е един от най-хубавите образци за резултата от нея. От 2007 година районите в България започнаха, въпреки и постепенно, да догонват междинното европейско равнище по избрани индикатори, само че казусът е, че междурегионалните разлики се задълбочават и отчитаме отрицателна демографска наклонност, уточни Николай Нанков. Затова напъните ни са ориентирани към смяна на модела на районна политика, основаване на нови принадлежности и превъзмогване на провокациите на модела „ център – външна страна “, добави той. Министърът срещна представителите на Християндемократическия съюз с вложенията по линия на оперативните стратегии за развиване на районите през предишния и сегашния програмни интервали.

В рамките на последните три години, изключително през последната, работим интензивно за въвеждане на тол система в страната, заяви районният министър. Той изясни, че досега в България се употребява винетна система, която е неправдив модел. Ако страната ни не е богата на естествени и други запаси, полезност за нас са преминаващите през нашата територия пет европейски транспортни коридора. Прогнозите ни са от средата на 2019 година пътният бранш да стартира да генерира три пъти по-голям запас, главно от тежкотоварния трафик, осведоми Николай Нанков. За образец той направи съпоставяне със ставките в България, Сърбия и Унгария.

Представителите на районната група на Християндемократическия съюз демонстрираха интерес към системата на кадастъра у нас. Те сложиха въпроси и за ограниченията за повишение на енергийната успеваемост в жилищния бранш. В отговор районният министър ги срещна с задачите и осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. Той акцентира, че санирането се преглежда освен като пакетиране на постройките с дограма и изолираност, а напълно се усъвършенства енергийната им успеваемост. Министърът означи, че посредством програмата се основават стопански, обществени и стопански предпоставки за развиването на жилищния фонд и по тази причина тя ще се надгражда във времето.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР