Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков публикува във

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков публикува във
Коментари Харесай

Нанков разкри какво свърши правителството само за 10 дни в Северна България

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков разгласява във Facebook част от свършеното през последните 10 дни от държавното управление за развиването на Северна България.

„ Обещахме, че един от главните цели на държавното управление ще бъде Северна България. Ето единствено част от нещата, които се случиха и се случват – доклад от работата през последната десетдневка – не петилетка?:
1. Строителството на Автомагистрала Хемус от Ябланица до Боаза върви с изпреварващи графика темпове. Очакваме следващата година по това време секторът да е в употреба.
2. АПИ е в развой на завършване на документите за публичната поръчка за създаване на трите прави от Боаза до разклона Плевен – Ловеч (52 км).
3. Открихме процедура за създаване на предпроектно изследване за създаване на тунел под прохода „ Петрохан “.
4. Завърши ремонтът на 15 км от второкласния път Варна – Добрич. Продължава ремонтът на още 14 км.
5. Завърши ремонтът на пътя Велико Търново - Арбанаси - Горна Оряховица.
6. С финансиране от Оперативна програма “Регионално развитие” беше рехабилитирана главната улична артерия, водеща към индустриалната зона на Горна Оряховица.
7. Завърши цялостният ремонт на пътя Старо Оряхово - Гроздьово - Провадия.
8. Стартира строителството на още 16.3 км от Автомагистрала Хемус от източната част.
9. Продължават ремонтите на два от виадуктите на Автомагистрала Хемус.
10. В Търговище по Оперативна програма “Регионално развитие” се обновяват изцяло и се оборудват 1 учебно заведение, 2 детски градини и една детска ясла. Така ще се основат по-добри и здравословни условия за образование на 1452 деца.
11. Основно е ремонтирана спортната зала в Търговище, където упражняват клубовете по спортна и художествена гимнастика, битка, пукотевица и други С отпуснатите 850 000 лева от държавното управление е основан комфорт за тренировките на 450 деца и младежи.
12. Отново в Търговище - с вложения на стойност 5,4 млн. лева по Оперативна програма “Регионално развитие” ще бъдат реконструирани и разширени няколко улици, както и кръстовище за кръгово придвижване, с което ще се усъвършенства пътната конюнктура в града.
13. По Оперативна програма “Регионално развитие” в Шумен се реновират 4 учебни заведения, с което ще се подобрят изискванията за образование и спорт на над 4000 деца.
14. Пак в Шумен и отново с финансиране от Оперативна програма “Регионално развитие” се извършва план за възстановяване на градската среда.
15. В Шумен 4 многофамилни жилищни здания са в развой на саниране, а за други 6 се правят подготвителни действия – финансирането е от Националната стратегия за енергийна успеваемост “, написа министърът.

„ Всичко това се случва с помощта на напъните на цялата администрация на Министерство на регионалното развитие. Тази администрация, която беше застрашена, че при вероятно последващо служебно държавно управление, ще бъде „ вън “. Аз пък желая да благодаря на всички сътрудници, че в месеца на отпуските не губим движение и следваме целите си “, изясни още в поста си Нанков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР