Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира строителството

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира строителството
Коментари Харесай

Как върви строежът на новия участък на "Хемус"

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков инспектира строителството на новия сектор на автомагистрала " Хемус " сред Ябланица и п.в. " Боаза ", заяви пресцентърът на министерството. В инспекцията се включиха също регионалният шеф на Област Ловеч Георги Терзийски и ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Светослав Глосов. Вече са изпълнени почти 30% от плануваните по плана действия.

За по-малко от 4 месеца са направени над 1.2 млн.куб.м ровове и над 1 млн.куб.м диги. Работи се по огромни уреди, в това число водостоци и селскостопански подлези. Работи се и по надлез, по който ще минава пътят за пещерата " Съева дупка ", установи при обиколката на трасето министърът.

На 27 март тази година започва построяването на нови 9.3 километра от автомагистрала " Хемус " сред Ябланица и п.в. " Боаза ". Участъкът ще бъде с по две ленти за придвижване в посока по 4 м, две ленти за прекъсване по 3 м, междинна разграничителна линия - 2 м, водещи линии и банкети. Ще бъдат издигнати 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза. Етапна връзка наоколо до с. Брестница ще обезпечава съгласуваност с пътя Коритна - Белокопитово.
Изпълнител на обекта е Консорциум " ХВП Ябланица " ДЗЗД.


Договорът за планиране и строителство е на стойност 54 990 000 лева без Данък добавена стойност. Строителният контрол реализира ДЗЗД " Консултанти Хемус 1 - 2016 " с контракт на стойност 595 899,10 лева без Данък добавена стойност.

В рамките на идващите три години ще бъдат построени или ще се построяват 170 км от Автомагистрала " Хемус ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР