Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков обяви

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков обяви
Коментари Харесай

Министър Шишков отличи победителя в категорията за ново строителство на конкурса Български архитектурни награди 2022

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков разгласи спечелилия в категорията за ново строителство на състезанието " Български архитектурни награди 2022 “, който бе проведен от Камарата на архитектите в България, на тържествена гала, оповестяват от Министерство на регионалното развитие.

Голямото отличие за ново строителство е за постройката " Карин дом “, построена по план на Unas Studio след извоюван интернационален конкурс. Целта е основаването на център за обществена рехабилитация и интеграция на деца със специфични потребности и техните фамилии във Варна. Сградата обезпечава налична среда, съобразена с детските усещания. В същата категория бяха дадени и четири специфични награди. " Нека постоянно има доста номинирани планове, които да затрудняват журито в своя избор “, сподели министър Шишков, който поздрави спечелилите и всички, получили отличие на това значимо и извънредно влиятелно събитие.

Отличието за запазване на културно-историческото завещание, което се присъжда за първи път в границите на форума, получи планът за реституция на Централна минерална баня " Банкя “. Две награди за изцяло творчество бяха връчени на акад. арх. Георги Стоилов и на проф. арх. Тодор Кръстев.

Четвъртото издание на състезанието се организира през вчерашния ден под патронажа на министър Шишков и в него участваха близо 40 плана. Те бяха оценени от интернационално жури от архитекти. Наградените планове се предлагат за европейските награди за модерна архитектура " МИС ВАН ДЕР РОЕ “. Събитието е и част от честванията на 85-годишнината от основаването на Камарата на архитектите в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР