Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков даде началото

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков даде началото
Коментари Харесай

Претенции за пари забавяли изграждането на Хемус

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков даде началото на инспекции, които Институтът по пътища и мостове стартира през днешния ден по републикански пътища в страната и сектори от автомагистрали, чиито гаранционни периоди изтичат. Ще се ревизират равността и качеството на потребления материал, като до края на септември се планува да бъдат осъществени инспекции на 13 сектора. Първата през днешния ден бе на сектора на автомагистрала Хемус от Ябланица до пътен възел " Боаза ", предава. 

" Това е първата част от инспекцията. Предстоят спомагателни инспекции на пет мостови уреди, за които също изтичат гаранционните периоди. Също и за 10 пътни сектора, на които ще бъдат взети сондажни ядки, с цел да се откри има ли проблеми в качеството на тези обекти ", изясни Цеков. 

По думите му, сега автомагистрала " Хемус " се строи с незадоволителни темпове заради искания от страна на изпълнителите за индексации на парите за градежа. Работна група прави юридически разбор на договорите с изпълнителите, назначена е финансова ревизия на въпросните контракти за строителството на автомагистралата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР