Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по
Коментари Харесай

До края на годината започва строителството на Южната дъга на околовръстното – от Цариградско шосе до Младост

Министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова заяви по време на парламентарния надзор, че действителното строителство на сектора от пътен възел " Цариградско шосе " до пътен възел " Младост ", който е един от двата последни сектори за построяването на Южната дъга на Софийския околовръстен път, може да стартира до края на годината. Това ще е вероятното след привършване на всички нужни процедури по осъществяването на плана, измежду които и отчуждителните, и при изискване, че няма обжалване на избора на съветник по плана.

Министърът осведоми, че другата седмица ще бъдат подхванати дейности по искане за авансово осъществяване на отчуждителните процедури на парцели за държавни потребности за този пътен сектор, което става допустимо с признатите промени в Закона за държавната благосъстоятелност.

Петя Аврамова подсети, че секторът е с дължина 5,8 километра, а цената за осъществяване му е близо 119 млн.лева без Данък добавена стойност. Предстои сключване на контракт с изпълнителя за инженеринг, избран от " Агенция " Пътна инфраструктура " за реализатор на публичната поръчка за планиране и строителство на обекта, през февруари тази година. Подписването на контракта с определения реализатор е било възпрепятствано, тъй като е имало тъжба в Комисия за защита на конкуренцията, като към сегашния миг към този момент има решение на Комисията в интерес на възложителя. Срокът за планиране на обекта е 180 дни, а за строителство - над 700 календарни дни.

За публичната поръчка за установяване на съветник по плана са подадени 12 предложения и в този момент комисията преглежда техническите оферти, по-късно ще се отворят и ценовите предложения на позволените участници. Успоредно с това пътната организация организира отчуждителна процедура. Министърът заяви, че все още има формирани над 69 правосъдни производства от частни притежатели пред Софийския административен съд против размера постановеното обезщетение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР