Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по
Коментари Харесай

Нов Закон за кадастъра ще облекчи дейността

Министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова заяви по време на парламентарния надзор, че в новия Закона за кадастъра , който ще бъде иницииран през януари 2019 година, се предлага за облекчение на процеса основаване на правна опция за лицата, придобили дееспособност по реда на отрасловия закон, да подкрепят Службите по кадастър при административното обслужване като издават скици на поземлени парцели , на здания, схеми на независими обекти в здания и уреди на техническата инфраструктура и удостоверения за съществуване или липса данни.

Документите ще се създават автоматизирано от осведомителната системата, до която правоспособните лица ще имат право на достъп.

Министър Аврамова добави, че активността на правоспособните лица ще се управлява от Агенцията по геодезия, картография и кадастър , а разпоредба ще регламентира реда и изискванията за реализирането на тази активност.

Петя Аврамова осведоми още, че в развой на разработване е нова идея за обслужване на потребителите на кадастрална информация като ще има тристепенна система на надзор и наказания, които ще се постановат на чиновници на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Мерките са подхванати поради сигнали за неспазване на периоди. Министърът посочи, че всеки случай е съответен, като добави, че това, което хората регистрират като забавяне, в общия случай е поради използване на законови разпореждания, които изискват процедури по известяван на заинтригувани лица, които по разпоредба не се включват в оповестения период за осъществяване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР