Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по
Коментари Харесай

Аврамова: Нито стотинка от бюджета на АПИ не е ползвана за Северната тангента

Министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова заяви по време на парламентарния надзор, че нито стотинка от бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура " не е изразходвана за гаранционна поддържа на Северната скоростна дъга /ССТ/. Ремонтите ще приключат до 25 октомври.

Обектът е финансиран от оперативна стратегия " Регионално развиване " и към момента е в гаранция, а откритите недостатъци от гаранционен темперамент се отстраняват от изпълнителя за негова сметка. Фирмата няма обвързване да заявява пред пътната организация парите за ремонтите, които е вложила, тъй като са ангажимент на компанията. Агенцията управлява осъществяването на ремонтите. Поради проваляне на дилатационните фуги на мостови уреди на железопътен надлез и мост над река Владайска се е наложило осъществяване на гаранционен ремонт, сподели министърът и подсети, че е въведена краткотрайна организация на придвижването, предава Българска телеграфна агенция.

Според рамковото съглашение за взаимно финансиране на обекта от март 2010 година сред Столична община и АПИ идейният план за градежа на ССТ е предоставен от общината и е признат от Агенцията. Тангентата, напречните връзки, пътните възли и всички уреди са въведени в употреба с издаването на позволение за прилагане. Ангажимент на общината остава да ремонтира и построи довеждащата улична мрежа, като общината е заявява своите капиталови планове да направи пътна мрежа, която да реализира връзка сред града и тангентата.

Министърът подсети за подготвена разпоредба, с която ще се разреши проектирането на по-безопасни пътища и заявява неотстъпчивост към строителите и надзора по отношението на качеството. Ще бъде повишен инвеститорският надзор от АПИ при осъществяването на обекти, за които тя е възложител. Подготвят се промени и в нормативната разпоредба, която се отнася до активността на лицензираните компании за строителен контрол, с цел да има ефикасен контрол по време на цялото строителство, заяви министърът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР