Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков се е

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков се е
Коментари Харесай

Министър Нанков лично следи подмяната на нов водопровод за 2,7 млн. лева, изграден с некачествени материали

Министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков се е заел персонално да наблюдава подмяната на довеждащия тръбопровод в Свищов, който непрестанно аварира и оставя града на изсъхнало. Мащабното ВиК-съоръжение е построено преди няколко години при управлениeто на някогашния кмет на крайдунавския град Станислав Благов.

В строителството му са вложени 2,7 млн. лв. от държавната хазна, само че след стартирането му в употреба се оказало, че водопроводът е изработен с извънредно некачествени материали и поради това непрестанно по трасето стават повреди. Със случая неотдавна се зае и Окръжната прокуратура във Велико Търново, която проверява прахосаните пари. По гледище на общинската администрация на крайдунваския град пък компанията реализатор се зае с подмяната на злополучното оборудване.

По време на персонална среща с министър Нанков и депутатът от Великотърновския район Цветан Цветанов, кметът на Свищов Генчо Генчев ги е срещнал с казуса обвързван с водопровода, който сега се прави отначало.

„Подменени са първите 200 метра тръби, а направените проби демонстрираха, че няма проблем в този сектор. По остарялото трасе обаче породи следващата 53-та повреда и по тази причина следва замяна на още 1000 метра водопровод. Министър Нанков се ангажира персонално да следи по какъв начин върви ремонта. Той даде обещание да спомага да бъде обезпечено държавно финансиране в размер на 400 000 лв. за ремонт на компреметираната водопреносна мрежа на селата Хаджидимитрово, Козловец, Драгомирово и Морава, както и още 700 000 лева за нова водопреносна мрежа на улици в Свищов по ПУДОС“, осведоми Генчо Генчев.

Градоначалникът на Свищов показа, че е извънредно задоволен от срещата с министър Николай Нанков и Цветан Цветанов, на която е сложил и други наболели въпроси свързани с общината. Генчев изтъкнал, че от незабавен ремонт се нуждае градския стадион, който не е обновяван, откогато е издигнат преди повече от 40 години. За цялостна реорганизация „плаче“ и спортната зала „Септември“.За нужните средства общината ще кандидатства по Оперативна програма „Региони в растеж“.

„Общинската администрация ще изготви капиталови планове за обезпечаване за нужното финансиране. Запознах министър Нанков и с неприятната пътна инфраструктура на общината и невралгичните сектори на изхода на Свищов по пътя за Велико Търново, трасето през село Вардим и други Говорихме и за пречиствателната станция за питейни води, сподели Генчев.

В средата на октомври министърът на районното развиване ще посети Свищов, с цел да види и да открие обновените обекти-детска градина, постройката на финансовия отдел на общината, както и парк „Радост.
Област за атачмънти

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР