Министърът на правосъдието Цецка Цачева взе участие в заседанието на

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева взе участие в заседанието на
Коментари Харесай

Цецка Цачева взе участие в заседанието на Съвета на ЕС „Правосъдие и вътрешни работи”

Министърът на правораздаването Цецка Цачева взе присъединяване в съвещанието на Съвета на Европейския съюз „ Правосъдие и вътрешни работи”, част „ Правосъдие “, което се организира в Брюксел.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на правораздаването. България поддържа постигането на единодушие в границите на Съвета по предлагането за Директива по отношение на установяването на хармонизирани правила за определянето на представител за задачите на събирането на доказателства в наказателния развой. Досието беше предпочитано за Българското председателство. Министър Цачева уточни, че този механизъм ще сътвори удобни условия за по-бързото и дейно събиране на доказателства за задачите на следствието, разкриването и предотвратяването на незаконни действия.

Другата тематика, която беше разисквана на съвещанието в част „ Правосъдие “, е приемането в бъдеще на Решения на Съвета за даване на мандат за договаряния за съглашение сред Европейския съюз и Съединените американски щати по отношение на трансграничния достъп до електронни доказателства при правосъдно съдействие по наказателноправни въпроси, както и за договаряния по Втория спомагателен протокол към Конвенцията на Съвета на Европа за закононарушения в кибернетичното пространство. В тази полемика министър Цачева изрази поддръжката на България за общия европейски метод във връзка с сключването във допустимо най-кратки периоди на съглашение със Съединени американски щати и за даването на мандат на Комисията за присъединяване в договарянията по плана на Втория спомагателен протокол към Конвенцията на Съвета на Европа.

В рамките на работния обяд министрите на правораздаването разискаха и тематиката за „ Използването на изкуствения разсъдък в правосъдните системи “. Беше очебийно, че потреблението на новите технологии би трябвало да бъде съобразено с главните права на европейските жители и да дава нужната отбрана на персоналните им данни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР