Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър
Коментари Харесай

Цачева: България може да изпълни всички издадени от ЕК препоръки до края на годината

Министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила разяснява през днешния ден, че е допустимо до края на годината България да извърши всички рекомендации на Европейската комисия, залегнали в отчета по механизма за съдействие и инспекция от януари.

Тя означи, че по-рано този месец у нас е била задача на Европейска комисия по механизма, като нашата страна е показала ограничения и периоди за осъществяването на рекомендациите. Има закъснение във връзка с (изготвянето на промени в) правосъдната и прокурорската карта за отмерено разпределение на натовареността, посочи Цачева пред български публицисти в Брюксел. Поели сме ангажимент постоянно да осведомяваме сътрудниците за напредъка, прогрес има. Надявам се и съм обнадеждена, както прозира от отчета през януяари, в обозрим небосвод края на 2018 година този механизъм по отношение на България да завърши, само че това зависи от нашата работа по осъществяването на рекомендациите, добави министърът.

В Министерството на правораздаването интензивно се работи по антикорупционното законодателство. Поела съм ангажимент пред държавното управление, а това значи пред българските жители и нашите сътрудници, през септември планът да бъде за спор в пленарна зала, съобщи Цачева.

Тя е на работно посещаване в Брюксел, обвързвано с идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Когато си се подготвил и положил старания напред, е по-лесно по време на самото председателство, разяснява министърът. Тя означи, че през днешния ден се е срещнала с представители на генералния секретариат на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи във връзка подготовката на председателството, осъществена до момента от нашата страна. Цачева заяви, че се чака целите на председателствата на Естония, България и Австрия да бъдат одобрени на следващия ден в Люксембург от Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси, където ще бъде и министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила.

Цачева очерта трите български целта в областта на правораздаването по време на председателството - службата на прокурора на Европейски Съюз, подготовката на новата тактика за правораздаване за интервала 2019-2023 година, както и регламента за признание и осъществяване на правосъдни решения, свързани с деца. Тя изрази упованието регламентът за европейската прокуратура да бъде одобрен от Европейския парламент наесен. Когато се стигне до похищение на дете, би трябвало да има юридически механизъм за неговата отбрана, добави министърът. Имаме упоритостта да приключим тези три тематики по време на нашето председателство, съобщи Цачева.

Утре министърът на правораздаването ще има срещи с ръководителите на комисиите на Екологичен потенциал по цивилен права, правораздаване и вътрешни работи, и по правни въпроси. Цачева ще беседва и със зам.-генералния секретар на Европейска комисия Параскеви Мишу.

По мотив изборите за нов Висш правосъден съвет (ВСС) у нас министърът на правораздаването приветства опцията да се гласоподава отдалечено по електронен път. Това даде опция да има извънредно висока интензивност, за първи път членове на Висш съдебен съвет се употребяват с такова високо посланичество, а това значи и доверие към магистратите, които ще членуват в идващия съвет. Очаквам от тях професионално и правилно да извършват отговорностите си по закона за правосъдната власт и Конституцията, да има делова атмосфера и опция за работа, тъй като единствено тогава се реализират резултати, разяснява Цачева, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР